Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Nedir?

Sahne Sanatları bölümünün amacı, Türkiye'de ve dünyada opera, koro, tiyatro ve birçok sanat alanında kendini geliştirmiş, yetenekli, sahneye hakim, profesyonel bireyler yetiştirmek için öğrencilere sanatsal eğitim vermektir. Sahne Sanatları bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümüne nasıl girilir?

Adaylar, Özel Yetenek Sınavı'na Başvuru Klavuzu'nda yayınlanan YKS-TYT'den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Müzikoloji Bölümü'nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır.

Sahne Sanatları Bölümü nasıl girilir?

Sınav koşulları: 21 yaşını doldurmamış ve aşamalı yetenek sınavını kazanan adaylar kayıt yaptırma hakkı kazanırlar. Aşama: Oyunculuk yetenek sınavı, aday kendi seçtiği 2 tiradı oynar….

  1. Sahne Sınavı (30 puan) …
  2. Hareket (Bedensel Yeterlilik) Sınavı (10 puan) …
  3. Kulak, Ses ve ritm ( 10 puan) …
  4. Doğaçlama (20 Puan)

Konservatuarı kazanmak için kaç puan gerekir?

Belirli yetenek sınavlarından geçen öğrencilerin kabul edildiği konservatuar bölümleri için ilk olarak YGS sınavına girmeniz gerekir. YGS sınavında taban puan olarak en az 150 – 160 puan almanız gereklidir.

Müzik ve Sahne Sanatları mezunu ne iş yapar?

Sahne Sanatları Bölümü, mezun vereceği öğrencilerinin sanatçı, araştırmacı, eleştirmen, sanat danışmanı ve müzik yönetmeni olarak çalışabileceklerini sağlamasının yanı sıra müzik toplulukları, orkestra ve korolarda icracı veya müzik eğitimi verilen eğitim kurumlarda öğretim elemanı olarak sanatlarını sürdürmelerini …

Sahne sanatları okuyan ne olur?

Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler opera, sinema ve tiyatro gibi sanat alanlarında çalışabilirler. Bunun yanı sıra bale ve televizyon alanında da iş imkanları oldukça yüksektir. Sahne sanatları bölümü mezunları sanatın olduğu her alanda danışmanlık, oyunculuk ve danışmanlık gibi görevler üstlenebilirler.

Güzel sanatlar Fakültesi müzik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Türkiye'deki Konservatuarlar – Konservatuarlar listesi ve İletişimi

  • ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Devlet Konservatuarı …
  • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet Konservatuarı …
  • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Antalya Devlet Konservatuvarı …
  • ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet Konservatuvarı …
  • ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet Konservatuvarı